nieuws

Stamgast

Archief

Wat is je achtergrond?

Geboren op 12 mei 1961 en getogen opeen woonark in Haarlemmerliede. Heb een jongere zus en broer. Mijn vader werkte bij de Rijksluchtvaartdienst op Schiphol. Een heerlijke en onbezorgde jeugd gehad. We woonden prachtig op het water in een mooie omgeving.
 
Voor welk beroep was je voorbestemd?
Ik had ooit bedacht leraar Engels of Geschiedenis te worden. Dat werd mij ernstig afgeraden door mijn decaan. Vervolgens door toeval, via een goede vriend, in de financiële dienstverlening terechtgekomen.
 
Met welk dier voel je je het meest verbonden en waarom?
Ik vind een jachtluipaard een schitterend dier. Gracieus en snel. Maar of ik mij daarmee verbonden voel…? Ik zou mij logischerwijs meer verbonden moeten voelen met een steenbok.
 
Wat is je favoriete vervoermiddel? 
Mijn benen. Die brengen mij waar geen ander vervoermiddel mij kan brengen.
 
Waarvan heb je de laatst keer kippenvel gekregen?
Vorig jaar in Nepal. We stonden op een top van 6.500 meter. Een waanzinnige ervaring. De ruigheid en grootsheid van de Himalaya, met geen pen te beschrijven.
 
Wat is je laatst bijgewoonde massa-evenement?
Concert van U2.
 
Wat is je leukste of meest bijzondere hobby?
Rotsklimmen en alpinisme. Dat is mijn grote passie. En ook van het gezin. Wij komen al ruim 20 jaar onafgebroken in de Alpen.
 
Waar mogen ze je 's nachts voor wakker maken?
Voor een hoogalpine beklimming. Dat moet ook overigens. Voor een gemiddelde beklimming moet je rond 4.00 uur je bed uit¼
 
Wat doe je op zaterdagmiddag?
Ik vind het heerlijk om met mijn vrouw de stad in te gaan en ergens wat te drinken of lunchen.
 
En op zondag?
Op zondag lopen wij meestal samen in het duingebied. Heerlijk naar buiten en genieten van de natuur en vergezichten.
 
Wel eens actief in sportschool?
Nee. Ik klim iedere woensdagavond in de hal en ik zwem iedere vrijdagochtend een paar kilometer.
 
Wat vind je de beste popsong aller tijden?
Where the streets have no name van U2 (in de liveuitvoering).
 
Welk land kies je bij gedwongen emigratie?
Zuid-Duitsland. Prachtig landschap en dicht bij de Alpen.
 
Wat vond je het mooiste sportmoment aller tijden?
De beklimming van de Mout Everest door Reinhold Messner en Peter Habeler in mei 1978. Zij waren de eersten die de Mount Everest zonder extra zuurstof beklommen. Iets wat tot die tijd voor absoluut onmogelijk werd gehouden.
 
Wat is jouw beste sportprestatie ooit?
Dat zijn er twee. Ik heb drie jaar geleden samen met mijn zoon (toen 16) de Mont Blanc beklommen en vorig jaar met mijn dochter (toen 14) haar eerste '4000-er', de Gran Paradiso in Italië. Om dat samen met je kinderen te doen, geweldig. Dat zijn hele bijzondere momenten die je de rest van je leven koestert.
 
Je hebt onverwacht een dag vrij. Wat ga je doen?
Misschien eens een keer mijn administratie bijwerken. Dat stel ik steeds maar uit¼
 
Wat is je favoriete drank(je)?
Een Belgisch biertje.
 
Waar heb je een uitgesproken hekel aan?
Mensen zonder ruggengraat.
 
Wat in de branche had je liever willen missen?
Het gebrek aan veranderingsbereidheid.
 
Wat moet je koste wat het kost ooit nog eens doen?
Een expeditie. Vorig jaar heb ik met twee vrienden een top van 6.500 meter beklommen in Nepal. Dit hebben we helemaal zelf georganiseerd. We hebben voorzichtig het plan opgevat om in 2012 naar Pakistan te gaan.

Reageer op dit artikel