nieuws

SNS Reaal voltooit compensatieregeling beleggingspolissen

Archief

SNS Reaal heeft met de stichting Verliespolis een definitief akkoord gesloten over de compensatieregeling voor de kosten van beleggingsverzekeringen. De regeling is een nadere invulling van het akkoord dat in maart vorig jaar werd gesloten.

SNS Reaal voltooit compensatieregeling beleggingspolissen

"Met deze afspraken is de overeenkomst op hoofdlijnen, van maart 2009, in lijn gebracht met de afspraken die andere aanbieders van beleggingsverzekeringen recentelijk met de belangenorganisaties hebben gemaakt", zegt bestuursvoorzitter Roland Latenstein, die naar aanleiding van de overeenkomst ook gaat kijken naar verbeteringen in het bestaande aanbod van beleggingspolissen.
De aanvullende afspraken betreffen de regeling voor zogeheten schrijnende gevallen. Klanten met een polis die een waarde heeft van meer dan € 100.000 gaan maximaal 1,5% aan kosten betalen voor het deel boven dat bedrag. Verder zijn afspraken gemaakt over polissen waarbij de risicopremie stijgt naarmate het opgebouwde kapitaal daalt, polissen waarvan de premie tussentijds is aangepast en klanten die de polis gedwongen hebben moeten afkopen. Die laatste groep moet zich zelf bij SNS Reaal melden.
Voor hybride producten, die een combinatie kennen van sparen en beleggen, wordt het kostenmaximum bij het spaargedeelte gesteld op 1% per jaar.
Volgens het concern komt 40% van de in totaal één miljoen lopende beleggingspolissen in aanmerking voor een compensatie. Daarvoor wordt € 320 mln uitgetrokken.

Reageer op dit artikel