nieuws

SNS biedt klanten met tophypotheek strohalm

Archief

SNS Bank wil tienduizenden hypotheekklanten en zichzelf behoeden voor financiële malaise, nu de extreem gunstige voorwaarden waaronder zij zes jaar geleden hun hypotheek hebben gesloten aflopen. Het concern heeft deze klanten benaderd met een nieuw renteaanbod van drie of vijf jaar. Duidelijk is dat deze consumenten bij andere banken geen onderdak zullen krijgen vanwege de hoge leensom, zo meldt De Telegraaf.  

SNS biedt klanten met tophypotheek strohalm

De bankverzekeraar heeft hypotheekbezitters aangeschreven van wie de rentevaste termijn afloopt. Het gaat om tienduizenden gezinnen die vanaf 2004 tegen een rente van 3,5% hun hypotheek hebben gesloten. Daarbij is tot acht keer het jaarsalaris toegekend. Als de rente stijgt, zoals de verwachting is, nemen de maandlasten fors toe. De klanten krijgen de keuze tussen een driejarige of vijfjarige termijn. Voor drie jaar geldt een rente van 4,10% en bij vijf jaar 4,60%.
Deskundigen zetten hun vraagtekens bij het aanbod van de bank. "Het gaat om een korte periode. Dat biedt weinig zekerheid. Als de rente stijgt, dan doet het probleem zich over drie jaar voor", stelt Harrie-Jan van Nunen van De Financiële Makelaar.
(De Telegraaf, pag. 24)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Prijsvechter op de uitvaartmarkt
(Volkskrant, pag 23)
 

Hypotheekgarantie onder vuur

(Het Financieele Dagblad, pag. 1, Volkskrant, pag 19)

 
'NHG te groot risico geworden'
(De Gelderlander, pag. 13; De Telegraaf, pag. 21; Algemeen Dagblad, pag. 22)
 
DNB: premie NHG-hypotheek moet omhoog
(Trouw, pag. 13)
 
'Starterslening blijft nodig'
(Algemeen Dagblad, pag. 22)
 
KPMG moet Easy Life-onderzoek doen
(De Telegraaf, pag. 21)
 
Magere tijden breken aan voor verzekeringsbranche
(De Telegraaf, pag. 22)
 
CZ mag eigen normen hanteren
(De Gelderlander, pag. 3)
 
Denk aan uw verzekeringen
(De Telegraaf, pag. 27)
 

Voorzitter financiële tussenpersonen verbreekt de gezellige band met de grote verzekeraars

(Het Financieele Dagblad, pag. 2)

 

Brussel verstoort de hypotheekmarkt

(Het Financieele Dagblad, pag. 7)

Reageer op dit artikel