nieuws

Rechtbank legt hypotheekfraudeur celstraf op

Archief

De rechtbank in Rotterdam heeft de 33-jarige Muhammed K, oud-directeur van het Rotterdamse Solid Trust BV, veroordeeld tot een gevangenisstraf van 42 maanden. De straf was conform de eis, zo meldt Het Financieele Dagblad vandaag. De rechtbank achtte bewezen dat K. leiding had gegeven aan een criminele organisatie, die zich bezighield met hyopotheekfraude.

Rechtbank legt hypotheekfraudeur celstraf op

De 33-jarige Bruno Manuel S.F., oud-medewerker van Solid Trust, kreeg voor zijn betrokkenheid bij de fraude een taakstraf opgelegd van 210 uur.
Volgens de rechtbank was Solid Trust van september 2003 tot en met augustus 2005 bezig met het plegen van hypotheekfraude. (…) Solid Trust verkocht panden tegen veel te hoge prijzen door, gebruik makend van vervalste taxatierapporten, in veel gevallen opgesteld door zelfbenoemde 'taxateurs', die daartoe helemaal niet bevoegd waren. Begin 2009 veroordeelde de rechtbank in Rotterdam al vier 'taxateurs' die voor Solid Trust hadden gewerkt. (…) Eindkopers en banken en andere hypotheekverstrekkers leidden forse schade.
 
(Het Financieele Dagblad, pag. 9)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Klant betaalt stijging assurantiebelasting
(De Telegraaf, pag. 20)
 
Scheringa: DSB boekt flinke winst
(De Telegraaf, pag. 21)
  
AFM waarschuwt voor teakbelegging
(De Telegraaf, pag. 28; Algemeen Dagblad, pag. 22; Het Financieele Dagblad, pag. 17)
 
Banken op matje bij De Jager
(Het Financieele Dagblad, pag. 9)
 
Pensioentop Smit gedaagd
(Het Financieele Dagblad, pag. 1)
 
Premies verschillen sterk bij basispolis
(Het Financieele Dagblad, pag. 5)

Reageer op dit artikel