nieuws

Rabobank: geen ongelijke behandeling bij aflossingsvrije hypotheek

Archief

Volgens minister De Jager (Financiën) is het beleid van de Rabobank op het gebied van aflossingsvrije hypotheken niet gewijzigd. Hij antwoordt dat op vragen van CDA-Kamerleden over berichten dat in het noorden van het land geen 100% aflossingsvrije leningen meer worden verstrekt door de bank.

Rabobank: geen ongelijke behandeling bij aflossingsvrije hypotheek

"Ik heb van de Rabobank begrepen dat er geen beleid is om te stoppen met het verstrekken van aflossingsvrije leningen,ook niet in gebieden waar de bevolking krimpt. De Rabobank benadrukt dat de persoonlijke situatie van de klant het advies bepaalt", schrijft De Jager. Hij wijst op het belang van verantwoorde kredietverstrekking en op de vrijheid van de ondernemer om zich op specifieke gebieden te richten en de voorwaaarden voor producten vast te stellen. "Echter, het enkele feit dat de hypothecair te verbinden woning is gelegen in een bepaald postcodegebied kan volgens de Gedragscode Hypothecaire Financiering geen grond zijn om de aanvraag af te wijzen."

Reageer op dit artikel