nieuws

‘Provisieverbod tast toegankelijkheid advies niet aan’

Archief

De suggestie dat een provisieverbod advisering over complexe financiële producten minder toegankelijk zou maken, is volgens Hypotheekshop-directeur Ron Bavelaar niet terecht. “Deze discussie is onzinnig en slaat de plank finaal mis.”

‘Provisieverbod tast toegankelijkheid advies niet aan’

Rechtstreeks betalen voor een (hypotheek)advies werpt een drempel op voor mensen met lagere inkomens, wordt door velen verondersteld. Volgens Bavelaar worden daarbij de termen informatie en advies door elkaar gehaald. "Iedereen kan zich namelijk kosteloos laten informeren of een hypotheek voor hem mogelijk is, want een oriëntatiegesprek met een hypotheekadviseur is altijd gratis. Je krijgt dan een indicatie wat je op basis van je inkomen maximaal kunt lenen en een indicatie van de maandlasten. Pas als blijkt dat de benodigde hypotheek binnen het bereik ligt, start het echte hypotheekadvies."
De kosten die dan in rekening worden gebracht, kunnen in de meeste gevallen met de hypotheek worden meegefinancierd, aldus Bavelaar.

Reageer op dit artikel