nieuws

Provisietranen

Archief

Als minister De Jager in 2013 het provisieverbod weet in te voeren, gaan we een financieel adviseur direct betalen. U wilt advies over hypotheek, levensverzekering of pensioen? Dan krijgt u daarvoor een nota: uurtje-factuurtje. Bij een hypotheekadvies zal dat al snel richting de 2500 euro lopen. Ja, dat is schrikken. Adviseurs die nu tegen het provisieverbod ageren, spelen daar handig op in. Met dikke krokodillentranen stellen ze dat de kleine man de dupe is. Die kan dat advies nooit betalen.

Provisietranen

Allereerst siert het deze adviseurs dat ze voor hun klanten opkomen. Beter laat dan nooit. Want laten we eerlijk blijven: het systeem dat banken en verzekeraars de adviseur aan de achterdeur met provisie belonen, is een vrijbrief geweest voor provisiejagers die alleen die producten adviseerden die de hoogste provisie opleverden. Wat niet weet, wat niet deert. Uiteindelijk betaalt de consument wel de prijs, omdat provisie in de kosten van het product wordt verwerkt. Een uurtarief is transparanter.

 

Lees verder in De Telegraaf, Over Geld, pag. TA13 

 

Verzekeringsnieuws vandaag in de media:

 

Actie tegen EU-pensioen

(De Gelderlander, pag. 4)

 

Zorg wordt nooit een ideale markt

(Het Financieele Dagblad, pag. 7)

 

Hoge verwachtingen nieuw pensioenproduct

(Het Financieele Dagblad, pag. 1)

 

Bijlage: Pensioenspecial

(Het Financieele Dagblad, FD Extra)

 

Zorgen over begrijpelijkheid van pensioencontract

(Trouw, pag. 1)

 

Dit weekend in de media:

 

ABN en ING boeren goed op hypotheekmarkt

(De Telegraaf, pag. 23)

 

Wat te doen na rentevaste periode

(De Telegraaf, pag. 212)

 

Toezicht in spagaat tussen politieke druk en financieel gezond pensioenstelsel

(Het Financieele Dagblad, pag. 7)

 

Alle pensioenregels staan nu ter discussie

(Trouw, pag. 15)

 

RBS opnieuw op verlies door forse afschrijving voor garanties overheid

(Het Fiancneieele Dagblad, pag. 12)

Reageer op dit artikel