nieuws

Provisiedebat: onafhankelijk adviseur wellicht beschermde titel

Archief

Met het oog op de oneerlijke concurrentie tussen directe aanbieders (banken en direct writers) en het intermediair, denkt minister De Jager van Financiën aan de instelling van een beschermde titel voor onafhankelijk adviseurs. “Zo’n adviseur levert nettoproducten en hanteert daar bovenop zijn eigen beloning.” Adviseurs van verzekeraars en banken moeten meer als verkopers worden gezien, zo vindt De Jager.

Provisiedebat: onafhankelijk adviseur wellicht beschermde titel

Zijn voorstellen om provisie te verbieden voor complexe producten en bij eenvoudige schadeverzekeringen als beloningsvorm te handhaven, ondervond vandaag brede steun onder de financiële woordvoerders in de Tweede Kamer. Content waren zij eveneens met de toezegging van de minister om bij schadepolissen serieus een verbod op bonusprovisies te overwegen.
Het idee van de geldwinkels kon weliswaar op sympathie rekenen, maar de Kamerleden verlangen wel nadere uitleg over de invulling en bedoelingen ervan. De Jager gaf verder aan met De Nederlandsche Bank te gaan praten over een vrijstelling (van een vergunning als verzekeraar) voor assurantiekantoren voor het voeren van serviceabonnementen.

Reageer op dit artikel