nieuws

Provisiedebat: De Jager wil makkelijk aan te passen lijst

Archief

Minister Jan Kees de Jager streeft naar een makkelijk aan te passen lijst met producten waarvoor het provisieverbod gaat gelden. Schadeverzekeringen staan daar nu nog niet op. “Maar dat is geen wet van Meden en Perzen”, aldus de bewindsman tijdens het debat in de Tweede Kamer over de evaluatie van de provisieregelgeving.

Provisiedebat: De Jager wil makkelijk aan te passen lijst

"Verkeerde prikkels spelen ook bij schadeverzekeringen", zo zei De Jager in de ochtendsessie. "Maar gelet op het feit dat die markt vrij transparant is en er zich nu geen grote problemen voordoen, is een provisieverbod hier niet nodig. We brengen nu al enorme hervormingen aan in de sector; het is niet nodig alles te doen."
Betalingsbeschermingsverzekeringen en inkomensverzekeringen, waaronder aov's, staan wat De Jager betreft wel op de lijst. "Daar hebben zich excessen voorgedaan."

Reageer op dit artikel