nieuws

Protestmars tegen provisieverbod op 26 november in Den Haag

Archief

Met een historische protestmars van het Plein naar het Ministerie van Financiën wil de Commissie WFD/WFT op 26 november om 13.30 in Den Haag haar nieuwe plan van aanpak aanbieden aan de vaste Kamercommissie van Financiën en de nieuwe staatssecretaris van Financiën, Frans Weekers.

 

"Als voormalig lid van de kamercommissie is Weekers uitstekend op de hoogte van deze problematiek", zegt voorzitter Edwin Herdink van de Commissie WFD/WFT.

 

In het plan van aanpak pleit de commissie tegen het provisieverbod en vóór een organisatieplicht. Verder is de commissie voorstander van scherper toezicht en de mogelijkheid om malafide adviseurs te schorsen. "Het aansluiten bij een brancheorganisatie is een plicht, omdat je met circa zesduizend niet-aangesloten assurantieondernemers eigenlijk geen vuist kunt maken", zegt Herdink.

 

Het traject van het provisieverbod ziet hij als een heilloze weg. "Het Verbond zal blijven focussen op CAR en het wordt nu eens hoog tijd dat wij spijkers met koppen gaan slaan en actie ondernemen om bijvoorbeeld uitvaartproducten uit het provisieverbod te halen."

 

Overleg met Adfiz en OVFD

Herdink hoopt op een grote opkomst en wil daarom vóór de demonstratie nog met Adfiz, OVFD en Stefa in gesprek gaan om zoveel mogelijk mensen te mobiliseren. "Het zijn weliswaar allemaal kleine ondernemers, maar als het de boeren ooit gelukt is om met hun tractoren helemaal naar Brussel te rijden, dan moeten wij er toch in slagen om met z’n allen naar Den Haag te gaan."

 

De Commissie WFD/WFT heeft inmiddels zelf een ‘legioen’ van 832 sympathisanten die zich op de website hebben aangemeld. "Het idee voor het spandoek ligt al klaar: het woord solidariteit in grote rode letters", aldus Herdink.

 

Reageer op dit artikel