nieuws

Premie standaard 10% lager bij prijsvechter Promovendum

Archief

CAK-label baseert

 

tarief op huidige

 

schadepremie

 

Volmachtbedrijf CAK (Academica) uit Dordrecht heeft het label Promovendum gelanceerd, dat een van de scherpste zorgpremies biedt voor 2011. De nieuwkomer biedt ook andere schadeverzekeringen en garandeert daarbij altijd direct 10% goedkoper te zijn dan de huidige verzekeraar.

 

"We gaan naar het jaar 2011, maar hebben onze premie teruggebracht naar het gemiddelde niveau van het jaar 2009", zegt directeur Barthold Jongejan. Promovendum richt zich op hoger opgeleiden en middelbaar en hoger personeel. De ‘laagstepremieclaim’ is overigens niet terecht, want Univé-label Zekur rekent voor de goedkoopste basispolis _ 88,88 per maand. "Maar wij bieden vrije keuze van zorgverlener", voegt Jongejan toe.

 

Behalve de basisverzekering kunnen online vier aanvullende en vier tandartspolissen worden gesloten. De goedkoopste aanvullende polis is _ 9,90 per maand; de Excellent-variant is de duurste met een maandpremie van _ 45,90. De tandartspolissen variëren in premie van _ 10,90 tot _ 46,90.

 

Voor studenten (tot 25 jaar) rekent Promovendum een basispremie van _ 87,90 per maand.

 

De risico’s zijn ondergebracht bij Avéro Achmea, overigens via collega-volmachtbedrijf Aevitae.

 

Schade

Promovendum stunt ook met schadepremies. "Wie deze verzekeringen bij ons onderbrengt, gaat in drie jaar tijd 25% minder premie betalen dan bij de huidige verzekeraar. Dit geldt voor de auto-, woonhuis-, inboedel-, aansprakelijkheids-, reis-, en annuleringsverzekering." Dat is volgens Jongejan uniek. "Door de ervaring die wij hebben, weten we dat deze premie haalbaar is. Hoger opgeleiden vormen een lager risico." De risicodrager is National Academic; de polissen zijn niet online te sluiten. "Wij geloven niet dat klanten al hun huidige verzekeringsgegevens op de site gaan invoeren. Daarvoor sturen wij iemand langs." Promovendum heeft daartoe zo’n 25 medewerkers in dienst.

 

Voor de korting moeten minimaal vier gezinsverzekeringen worden gesloten (auto, woonhuis, inboedel, aansprakelijkheid, reis of annulering). Daarvoor gaat de verzekerde direct 10% minder betalen dan bij de huidige verzekeraar, zo garandeert Promovendum. Er wordt dus geen eigen premieberekeningsmethodiek gehanteerd.

 

De maximale 25% korting wordt alleen bereikt als de eerste drie jaar geen schade wordt geclaimd. Dat levert per jaar 5% extra premiekorting op. Wordt toch schade geleden, dan vervalt 1% (een procentpunt) van de korting.

 

Verder kan op de site van Promovendum een hypotheekadviesgesprek worden aangevraagd middels het reserveren van een rentepercentage. "Vervolgens komt er een Promovendum-adviseur langs voor een gesprek", aldus Jongejan.

 

Reageer op dit artikel