nieuws

Pensioenen doen omzet Delta Lloyd groeien

Archief

Delta Lloyd Groep heeft het brutopremie-inkomen in de eerste drie kwartalen van dit jaar met 7% vergroot ten opzichte van de eerste negen maanden van 2009. Na zes maanden was de relatieve stijging nog 4%. “In Nederland en België heeft Delta Lloyd Groep grote pensioencontracten ter waarde van € 333 mln eenmalige premie verworven.” Het Amsterdamse concern spreekt van “winstgevende groei”.

Pensioenen doen omzet Delta Lloyd groeien

Sinds de beursnotering splitst Delta Lloyd Groep kwartaalcijfers niet meer uit in Nederlandse en Belgische (en Duitse) cijfers. Duidelijk is echter wel dat het saldo bankspaargelden zich tot ons land beperkt. Dat is sinds eind 2009 bijna verdubbeld tot € 618 (321) mln. "De omvang van banksparen groeit hard", stelt Delta Lloyd. "De markt voor particuliere levensverzekeringen daalt in omvang."
Dankzij een administratieve wijziging in de verwerking van volmachtpremies (nu namelijk inclusief het vierde kwartaal van 2009) komen de premies uit schadeverzekeringen 3% hoger uit op € 1.163 mln. De verhouding kosten en schades versus premie (combined ratio) is verbeterd.
De solvabiliteit van het verzekeringsbedrijf schommelt rond 200%. De hypotheekproductie is met 27% afgenomen. Toch meldt Delta Lloyd voor ons land een marktaandeel van 2,5% tegen nog 1,9% in het derde kwartaal van 2009.

Reageer op dit artikel