nieuws

OVFD wil WFT-eis voor geldwinkels

Archief

De Organisatie van Financiële Dienstverleners (OVFD) zegt “verbijsterd” te zijn door het plan van minister De Jager (Financiën) om in diverse steden geldwinkels te openen die algemeen financieel advies geven aan consumenten. De organisatie, die in de kern bestaat uit serviceproviders en hypotheekadviesketens, vindt dat deze winkels net als overige financieel adviseurs moeten voldoen aan de WFT-deskundigheidseisen.

OVFD wil WFT-eis voor geldwinkels

De Jager lanceerde zijn plan donderdag in het algemeen overleg over de
provisieregelgeving met de Tweede Kamer. De geldwinkels moeten de financiële versie worden van de rechtswinkels en worden bemand door vrijwilligers en studenten. "Als OVFD zijn wij verbijsterd dat de minister consumenten blijkbaar wil laten informeren door ondeskundige adviseurs, waarbij de adviseurs in onze branche aan zware vergunnings- en deskundigheidseisen moeten voldoen." De organisatie vindt dat de geldwinkels wel degelijk gaan concurreren met het intermediair. "Indien consumenten gratis voor een advies bij een geldwinkel terecht kunnen, is een tweede stap om een product te sluiten via internet of een direct writer snel gemaakt."
De OVFD wil van De Jager uitleg over de wijze waarop hij met de vergunning- en deskundigheidseisen wil omgaan. "Wij nemen aan dat ook de geldwinkels aan de WFT moeten voldoen."

Reageer op dit artikel