nieuws

’Overheid moet verzekeraar code opleggen’

Archief

Een op de drie Nederlanders wil dat de overheid aan verzekeraars een gedragscode oplegt. Deze code moet topbeloningen inperken en nieuwe woekerpolisaffaires voorkomen. Dat blijkt uit een onderzoek van internetverzekeraar Verzekeruzelf.nl, waaraan de zaterdageditie van De Telegraaf aandacht besteedt.

’Overheid moet verzekeraar code opleggen’

De helft van de ondervraagden meent dat verzekeraars betrouwbaarder worden als er een gedragscode in het leven wordt geroepen. Volgens directeur Frank Cooler van Verzekeruzelf.nl bewijst deze uitkomst dat verzekeraars er nog altijd niet in geslaagd zijn het vertrouwen bij de klant te herstellen. "Kennelijk lukt het de verzekeringssector maar niet om de klant uit te leggen dat zij de afgelopen jaren al hard bezig is met verbeteringen door te voeren en dat de wet- en regelgeving al aanzienlijk is aangescherpt."
Uit het onderzoek blijkt verder dat consumenten bij schade geen idee hebben waar zij precies recht op hebben. Nog geen kwart slaat er eerst de polisvoorwaarden op na om na te gaan of schade is gedekt, maar belt direct met de klantenservice van de verzekeraar. "Als de polisvoorwaarden helder zijn, kan de klant nazien wat hij aan vergoeding krijgt en weet hij meteen waar hij aan toe is. Dat kan teleurstelling voorkomen en helpen het vertrouwen te herstellen. Daar is geen code voor nodig."
 
(De Telegraaf, pag. 25)
 
 
Overig verzekeringsnieuws zaterdag in de media:
 
Belgische Argenta voert strijd hypotheekklant op
(De Telegraaf, pag. 23)
 
Pensioenakkoord schaakspel
(De Telegraaf, pag. 24)
 
Verschillen in zorgpremies
(De Telegraaf, pag. 212
 
'Kosten bij inruilen van overlijdenspolis te hoog'
(De Telegraaf, pag. 213)
 
Hypotheekstorm in een glas water
(De Telegraaf, pag. 213)
 
Special Financiën
(bijlage bij De Telegraaf)
 

WestlandUtrecht Bank wil van beperkingen af
(Trouw, pag. 14)
 
Collectieve zorgpolis duur
(Algemeen Dagblad, pag. 25)
 
Onverzekerd rijden, altijd een boete
(Het Parool, pag. 6)
 
Integratie ABN Amro drukt winst
(NRC Handelsblad, pag. 16) 
 
Op maandag in de media:
 

Scheringa bezocht DNB alleen met advocaten

(Het Financieele Dagblad, pag. 1 en 11)

 

Verzekeraar moet strategie herzien

(Het Financieele Dagblad, pag. 5)

 
 

Reageer op dit artikel