nieuws

Online beoordeling van tussenpersoon op komst

Archief

Aangezien tussenpersonen straks uurtjefactuurtje moeten gaan rekenen voor het advies bij complexe verzekeringsproducten, groeit de behoefte bij consumenten om ze te vergelijken qua prijs en kwaliteit. Dit meldt De Telegraaf vandaag.

Online beoordeling van tussenpersoon op komst

De eerste beoordelingssites zijn al in de maak. Independer.nl biedt reeds de mogelijkheid om een hypotheekadviseur op te zoeken en onlangs is Tussenpersoonwaardering.nl gelanceerd. De verwachting is dat snel meer initiatieven volgen.
Volgens deskundige Mathijs Mons van IG&H Consulting wordt de behoefte bij consumenten om intermediairs te kunnen vergelijken steeds groter. „Klanten willen inzicht hebben in wat een passende beloning is, bijvoorbeeld bij een hypotheekadvies of bij het sluiten van een pensioenverzekering. Tegelijk wil de consument weten wat voor service een tussenpersoon biedt en hoe anderen dat ervaren. Er zullen dan ook snel sites komen die hen vergelijken.”
(De Telegraaf, pag. 26)
 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
SNS betaalt eerst staat en dan pas de stichting
(De Telegraaf, pag. 23; Het Financieele Dagblad, pag. 1 en 13)
  
Boskalis: storing voor pensioen Smit
(De Telegraaf, pag. 26)
 
Waterschade in België zeker 180 miljoen
(De Gelderlander, pag. 10)
 
Rabo verkleint belang in Eureko
(Het Financieele Dagblad, pag. 17)
 
Betere hypotheken VS lijden onder economie
(Het Financieele Dagblad, pag. 5)

Reageer op dit artikel