nieuws

OnafhankelijkheidLabel wil positie adviseur inzichtelijk maken

Archief

De Amsterdamse tussenpersoon Roger van Doggenaar heeft de stichting OnafhankelijkheidLabel opgericht. Naar analogie van het energielabel moet zijn initiatief de consument eenvoudig inzicht gaan geven in de (on)afhankelijkheid van zijn eigen adviseur.

"Wanneer u het belangrijk vindt om te weten of uw adviseur nog andere belangen heeft tijdens zijn advies, dan is het OnafhankelijkheidLabel voor u een eenvoudige tool. U kunt in een oogopslag zien hoe onafhankelijk uw adviseur is", meldt de site aan consumenten.
Aan de hand van een vragenlijst kunnen adviseurs hun score bepalen, die varieert van 4 (volledig afhankelijk) tot 10 (volledig onafhankelijk). Punten kunnen worden verdiend met het aanbieden van producten van acht of meer aanbieders en het ontbreken van productieverplichtingen, incentives, financieringen en aandelenbelangen van aanbieders. De vragenlijst kan ook worden gebruikt door klanten om hun adviseur te beoordelen.
Tussenpersonen kunnen voor € 178,50 lid worden van de stichting, die alle adviseurs met het label gaat vermelden op de eigen site.

Reageer op dit artikel