nieuws

NAvU heeft vergunning voor acht uitvaartverzorgers

Archief

De Nederlandse Associatie voor Uitvaartadvies (NAvU) heeft inmiddels voor acht uitvaartverzorgers een vergunning van de AFM binnen. Zij gaan voor tussenpersoon NAvU polissen van NorthWest adviseren. Een zestal door de NAvU gecontracteerde uitvaartverzorgers wacht nog op een vergunning.

NAvU heeft vergunning voor acht uitvaartverzorgers

Op deze vorm van advisering is scherpe kritiek gekomen van verzekeraars maar ook van Nardus, de belangenorganisatie van uitvaartverzorgers. "Omdat uitvaartverzorgers  op deze manier zonder WFT-diploma  polissen onder eigen naam kunnen verkopen, worden kwaliteitseisen terzijde geschoven", zegt bestuurslid Leen van Loosen van Nardus. "Op deze manier kan elke zzp-er uitvaartverzekeringen gaan verkopen."
NAvU-directeur Bert Borst (foto)  meldt een constructief gesprek met Van Loosen te hebben gehad, maar dat heeft volgens laatstgenoemde de verontrusting niet weggenomen. "Wij vrezen precedentwerking en uiteindelijk een wildgroei van dit soort verkopers", aldus Van Loosen.
"Overigens heeft tot nog toe geen van beide toezichthouders, AFM noch de Nederlandsche Bank, contact met ons opgenomen", zegt Borst. 

Reageer op dit artikel