nieuws

Meningen verdeeld over assurantiebelasting

Archief

Maatschappelijk belang

Bijna 23% vindt het heffen van assurantiebelasting onwenselijk vanwege het maatschappelijk belang. Reageerder 'belastingbetaler' trekt een parallel met de btw-heffing op auto's. "Je auto wordt gestolen en je krijgt geld om een nieuwe auto te kunnen kopen inclusief btw. Je betaalt dus belasting om nog een keer btw te kunnen betalen. Heb je geen schade, dan betaal je dus belasting voor een verzekering waar je geen beroep op doet. Kortom: geen belasting voor verzekering."
Een kleine groep van 3% is van mening dat de assurantiebelasting nu te laag is en staat daarmee achter de door minister De Jager geplande verhoging.
 
Meest gelezen

In de tweede en derde week van november trok het bericht over intermediairbedrijf Van Gool, dat een door Cinjee ingecalculeerde overname met klem ontkende, de meeste lezers. De berichtgeving over het Verbond van Verzekeraars dat pleit voor actieve transparantie bij schadepolissen, leverde verreweg de meeste reacties op (114). Andere berichten in de top 5 van meest gelezen items hadden faillissementen en klantbeoordelingen van intermediairbedrijven op internet als onderwerp.

Reageer op dit artikel