nieuws

Maatregelen AFM tegen bemiddelaars in Hilversum

Archief

Toezichthouder AFM heeft Multi Risk Verzekeringen een boete opgelegd wegens illegale bemiddeling. Het ook in Hilversum gevestigde Universeel Hypotheken kreeg opnieuw een dwangsom opgelegd.   Tijdens het onderzoek naar Multi Risk zegt de AFM te zijn geconfronteerd met een carrousel aan gebeurtenissen, zoals onduidelijke overnames en overdrachten, ontbrekende handtekeningen, onbereikbare of zelfs onvindbare personen en verzwijging […]

Toezichthouder AFM heeft Multi Risk Verzekeringen een boete opgelegd wegens illegale bemiddeling. Het ook in Hilversum gevestigde Universeel Hypotheken kreeg opnieuw een dwangsom opgelegd.
 
Tijdens het onderzoek naar Multi Risk zegt de AFM te zijn geconfronteerd met een carrousel aan gebeurtenissen, zoals onduidelijke overnames en overdrachten, ontbrekende handtekeningen, onbereikbare of zelfs onvindbare personen en verzwijging van een strafrechtelijk verleden. Ook werd er via de vergunning van een andere instantie getracht aanstellingen bij aanbieders te verkrijgen, een actie die de toezichthouder als zeer kwalijk en verwijtbaar aanmerkt.
De boete van € 96.000 is op grond van het draagkrachtbeginsel gematigd tot € 13.950. In april 2009 kreeg Anton Bonefaas, de feitelijk leidinggevende Universeel Hypotheken, al een dwangsom opgelegd, omdat hij ervan werd verdacht te handelen zonder vergunning en hij het tegendeel niet kon aantonen. Nu is een tweede dwangsom opgelegd vanwege het vermoeden dat hij niet voldoet aan de vakbekwaamheidseisen en evenmin beschikt over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (die polis is doorgehaald wegens wanbetaling). Bonefaas hult zich tegenover de toezichthouder echter in stilzwijgen.

Reageer op dit artikel