nieuws

‘Lijfrentebanksparen product voor gehuwden’

Archief

Getrouwde consumenten die een direct ingaande lijfrente willen sluiten, kunnen het beste kiezen voor een bankspaarproduct. Dat concludeert MoneyView uit een vergelijking van dertig producten. Alleenstaanden zijn beter af met een verzekering.

‘Lijfrentebanksparen product voor gehuwden’

"Het verschil zit hem erin dat bij overlijden voor de einddatum bij een verzekering het bedrag dat nog over is vervalt aan de verzekeringsmaatschappij. Een bankspaaroplossing levert voor gehuwden meer op, omdat het gehele resterende tegoed wordt uitgekeerd én de uitkeringen tijdens de looptijd gemiddeld hoger zijn dan bij een verzekering op twee levens." Voor alleenstaanden merkt MoneyView de ABN Amro Lijfrente Garantie Polis, de Ohra Direct Ingaande Lijfrenteverzekering en de Robein Garant Lijfrente aan als best geprijsde producten; voor gehuwden zijn dat de bankspaarlijfrentes van ABN Amro, Friesland Bank en Reaal/SNS Bank.
Qua flexibiliteit scoren verzekeringen beter dan bankspaarproducten. "Is de klant op zoek baar flexibiliteit, bijvoorbeeld als het gaat om de termijnen van de uitkeringen, indexatiemogelijkheden en slotuitkeringen, dan is hij gemiddeld genomen beter uit bij een verzekeraar." De meest flexibele direct ingaande lijfrentes zijn volgens MoneyView de verzekeringsproducten van De Amersfoortse, Erasmus, Interpolis en Nationale-Nederlanden.

Reageer op dit artikel