nieuws

Levenproductie Aegon zakt in

Archief

De verkoop van levensverzekeringen is bij Aegon sterk teruggelopen in het derde kwartaal: de gestandaardiseerde productie is uitgekomen op € 32 (52) mln, 38% lager dan in het derde kwartaal van 2009. De koopsomproductie is bijna gehalveerd: € 176 (329) mln. De daling zit hem vooral in de pensioenmarkt, waar Aegon meer dan de helft van de verkoop moet inleveren ten opzichte van vorig jaar.

Levenproductie Aegon zakt in

"Desondanks bleven de verkoopcijfers in de markt voor mkb-pensioenen op peil." Positief is het bedrijf ook over de individuele levenmarkt, waar het marktaandeel is vergroot tot 10% en de productie slechts marginaal afnam tot € 18 (19) mln. Aegon profiteert daar van de verkoop in combinatie met hypotheken.
Het onderliggend resultaat uit leven- en spaarproducten is licht afgenomen tot € 51 (53) mln. "Lagere kosten konden de kleinere marges op spaarproducten en het inkomstenverlies door de verkoop van ons uitvaartbedrijf niet opvangen", aldus Aegon. Het schadebedrijf boekte een slechter resultaat van € 2 (3) mln door meer aov-claims en stormschades in juli. Dankzij betere beleggingsopbrengsten is het nettoresultaat van Aegon Nederland verbeterd tot € 237 (74) mln. De nettowinst over de eerste negen maanden van dit jaar bedraagt € 630 (37) mln.

Reageer op dit artikel