nieuws

Kliphuis volgt Friese op als NN-topman

Archief

Lard Friese stopt per 1 januari als directievoorzitter van Nationale-Nederlanden. Hij treedt toe tot de directie van het verzekeringsbedrijf van ING Groep, die verantwoordelijk is voor de activiteiten in Europa en Azië. Tom Kliphuis volgt Friese  (foto) op als NN-topman.

Kliphuis volgt Friese op als NN-topman

Kliphuis (46) leidt nu de verzekeringsdivisie van ING in de regio centraal en rest van Europa (uitgezonderd de Benelux). Hij trad in 1988 in dienst bij NN en werkte de afgelopen twintig jaar bij de verzekeringsbedrijven van ING in Europa, Latijns- en Zuid-Amerika. Kliphuis wil het beleid van Friese voortzetten: "Het is een eer om de leiding van zo’n geweldige organisatie als Nationale-Nederlanden op me te nemen. Lard Friese heeft NN begeleid in de eerste stappen naar een eigentijds verzekeringsbedrijf, met maar één doel voor ogen: het vertrouwen van de klant terugwinnen."
Friese begon in september 2008 bij NN als opvolger van de eerder dat jaar vertrokken Ludo Wijngaarden. De huidige functie van Kliphuis zal worden overgenomen door David Knibbe, nu directeur Corporate Clients bij NN.

Reageer op dit artikel