nieuws

Ineas kan meeste claims betalen

Archief

Kantoren failliet

 

bedrijf volgende

 

week dicht

 

De vorige maand failliet verklaarde internetverzekeraar Ineas heeft nog zo’n 12.100 schadedossiers lopen met een totaal schadebedrag van _ 23,3 mln. Daarnaast moet nog voor _ 6,8 mln aan premies worden terugbetaald. Volgens curator Marinus Pannevis kan het grootste deel van de claims worden vergoed.

 

De schuldenlast van de International Insurance Corporation (IIC), zoals de statutaire naam van Ineas luidde, bedraagt in totaal _ 38 mln. Daar staat aan baten _ 21 mln tegenover, zodat er nog een tekort is van _ 17 mln. De portefeuille telde zo’n 94.000 polissen, vorig jaar goed voor een premieomzet van _ 22,8 mln. Van de nog openstaande dossiers is in 6.600 gevallen nog discussie over de aansprakelijkheid of de hoogte van de schade. In totaal gaat het om 1.637 letselschades met een totaalbedrag van _ 10,4 mln en 10.537 overige schades van in totaal _ 13,0 mln. Daarnaast hebben nog 70.000 verzekerden recht op premieteruggave, omdat de premie tot eind dit jaar al was betaald, terwijl de polissen per 1 september zijn stopgezet. "Op basis van de huidige cijfers is aannemelijk dat de boedelschulden en de letselschades volledig zullen kunnen worden voldaan en de overige schades gedeeltelijk", aldus Pannevis in zijn curatorverslag.

 

Virtueel kantoor

Behalve het verzekeringsbedrijf zijn ook volmachtbedrijf Ineas Insurance Agency en ICT-bedrijf IIOC failliet verklaard. In totaal zijn nog negen medewerkers actief voor de bedrijven; enkele van hen worden na 1 december ingezet om lopende schades af te wikkelen vanuit een virtueel kantoor; de vier vestigingen worden volgende week gesloten.

 

Reageer op dit artikel