nieuws

Hoofdstad stapt uit Unirobe Meeùs Groep

Archief

Assurantiebedrijf Hoofdstad heeft Unirobe Meeùs Groep, het intermediairbedrijf van Aegon, verlaten. Het in Diemen zetelende kantoor is eerder deze maand eigendom geworden van Bert ten Dolle.

 

Hij maakt deel uit van het managementteam van Assurantiebedrijf Hoofdstad. Het kantoor, opgericht in 1973, werd vijftien jaar geleden onderdeel van de toen onder verzekeraar Nieuw Rotterdam vallende Unirobe Groep. Het kantoor is van oudsher gespecialiseerd in de vervoerbranche. Er werken in Diemen 22 mensen voor Hoofdstad, dat met een omzet van _ 4,7 mln over 2009 de 72e plaats inneemt op AM’s ranglijst van grootste intermediairbedrijven.

 

Eigen aanpak

Unirobe Meeùs Groep werkt achter de schermen aan een nieuwe strategie, waarbij ook wijzigingen in het merkenbeleid op de rol staan. "Gezien het zeer specialistische karakter, de eigen aanpak in klantbediening en de branche waarin Hoofdstad opereert, acht UMG het in belang van klanten, onderneming en werknemers dat Hoofdstad Assurantiën op zelfstandige wijze verder gaat", zo luidt de verklaring van die zijde.

 

Ten Dolle heeft daar niet veel aan toe te voegen. "De door UMG voorgestane reorganisatie zou invloed hebben gehad op onze identiteit en specifieke klantbediening en daarmee zou onze business geweld aan gedaan kunnen worden. Het is mooi dat beide partijen dat onderkennen."

 

Hoofdstad wil in de komende jaren gaan groeien en zich "nadrukkelijk profileren als onafhankelijk intermediairbedrijf".

 

Reageer op dit artikel