nieuws

Grote hypotheekambities Argenta in 2011

Archief

Argenta gaat volgend jaar stevig uitpakken op de hypotheekmarkt. De Belgische geldverstrekker wil voor € 1,3 mld aan nieuwe hypotheken gaan uitzetten, een ruime verviervoudiging ten opzichte van de producties van 2009 en 2010. Bovendien heeft Argenta € 1,5 mld klaar liggen om bestaande klanten langer aan zich te binden.

Grote hypotheekambities Argenta in 2011

Argenta heeft in ons land al meer dan 80.000 hypotheken uitstaan, goed voor een hypotheekvolume van € 11 mld. "Men kan dus bezwaarlijk zeggen dat wij verdwenen waren", zo reageert directielid Marc de Moor op de publieke opinie dat buitenlandse partijen de Nederlandse hypotheekmarkt zouden hebben verlaten. Wel erkent hij dat Argenta de afgelopen jaren een pas op de plaats heeft gemaakt. Zo werden dit en vorig jaar slechts een kleine 2.000 hypotheken verstrekt.
Argenta wijzigt zijn distributiestrategie en gaat die richten op de ondersteuning van het intermediair. Zo werd vorige week een arrangement gesloten met FlexFront en wordt met DAK gewerkt aan een franchiseformule. "Maar daar praten we met meer partijen over." De Moor stelt dat Argenta daarmee in thuisland België uitgebreide, jarenlange ervaring heeft.

Reageer op dit artikel