nieuws

Grote hypotheekambities Argenta in 2011

Archief

FlexFront ‘strategisch partner’

 

Argenta gaat volgend jaar stevig uitpakken op de hypotheekmarkt. De Belgische geldverstrekker wil voor _ 1,3 mld aan nieuwe hypotheken gaan uitzetten, een ruime verviervoudiging ten opzichte van de producties van 2009 en 2010.

 

Bovendien heeft Argenta _ 1,5 mld klaar liggen om bestaande klanten langer aan zich te binden.

 

Argenta heeft in ons land al meer dan 80.000 hypotheken uitstaan, goed voor een hypotheekvolume van _ 11 mld. "Men kan dus bezwaarlijk zeggen dat wij verdwenen waren", zo reageert directielid Marc de Moor op de publieke opinie dat buitenlandse partijen de Nederlandse hypotheekmarkt zouden hebben verlaten. Wel erkent hij dat Argenta de afgelopen jaren een pas op de plaats heeft gemaakt. Zo werden dit en vorig jaar slechts een kleine 2.000 hypotheken verstrekt, goed voor hypotheekvolumes van zo’n _ 300 mln tot _ 350 mln; in 2008 was dat bijvoorbeeld nog _ 931 mln.

 

Franchise

Argenta wijzigt zijn distributiestrategie en gaat die richten op de ondersteuning van het intermediair. Zo werd vorige week een arrangement gesloten met FlexFront en wordt met DAK gewerkt aan een franchiseformule. "Maar daar praten we met meer partijen over." Andere partners van de Belgische geldverstrekker zijn momenteel onder meer Woontrust, Welke en Financenter. De Moor stelt dat Argenta met franchiseformules in thuisland België uitgebreide, jarenlange ervaring heeft.

 

FlexFront

FlexFront gaat als serviceprovider hypotheekdossiers van Argenta voor het intermediair gratis verwerken. Volgens het bedrijf in Nieuwegein volstaat de dossiervergoeding (van _ 400) die Argenta betaalt. "Dit is geen introductieprijs, maar Argenta-dossiers zullen wij standaard zo aanbieden."

 

FlexFront heeft al arrangementen met Reaal, Hypotrust, ABN Amro, ING, Westland Utrecht en Bank of Scotland. Van Argenta wordt komend jaar veel verwacht. "Zij hebben een flinke hoeveelheid funding beschikbaar; Argenta is op de weg terug in Nederland", zo weet FlexFront.

 

FlexFront zegt een aanvraag binnen één werkdag digitaal bij de hypotheekadviseur af te leveren en binnen één werkweek finaal akkoord te kunnen geven. Naast het arrangment Special Living met Argenta (gratis dossierverwerking) biedt FlexFront voor _ 245 per dossier een meer uitgebreide service. Die omvat naast de administratieve handelingen een adviesmap, kwaliteitschecks en een vijfjaarlijkse onderhoudsservice.

 

Reageer op dit artikel