nieuws

Goudse en Yarden zeggen Meetingpoint vaarwel

Archief

Terwijl Meetingpoint melding maakt van toenemende mogelijkheden en sterk stijgende aantallen van digitale transacties, zeggen De Goudse en Yarden het transactieplatform Mp4all vaarwel. Beide verzekeraars bieden hun producten vanaf januari 2011 alleen nog via het eigen extranet aan. “Een stap terug voor het onafhankelijk intermediair”, vindt Meetingpoint.

Goudse en Yarden zeggen Meetingpoint vaarwel

"Er wordt hiermee geen bijdrage geleverd in de keten tussen de verzekeraar en het intermediair, waardoor deze duurder wordt in plaats van goedkoper. Dat is geen goede ontwikkeling op het gebied van de ketenintegratie", vindt Reinier van der Heijden, algemeen directeur van Meetingpoint.
Meetingpoint meldt dat het aantal transacties dit jaar met bijna 75% groeit tot meer dan twee miljoen. "Hiermee realiseert Meetingpoint haar doelstelling: het substantieel verlagen van de kosten in de keten tussen intermediair en verzekeraar door gebruik van uniforme toepassingen en branchebrede standaards."
De uittreding van De Goudse en Yarden zal voor het aantal transacties via Mp4all niet veel gevolgen hebben, zegt Meetingpoint. "De transactievolumes van genoemde verzekeraars bedragen bij elkaar minder dan 3% van het totaal." De meeste transacties komen van de aandeelhouders ASR, NN, Reaal, Generali, Delta Lloyd en Aegon.

Reageer op dit artikel