nieuws

Golf autodieven uit Oost-Europa

Archief

Miljoenenschade na inbraken in hele land, kopt het Algemeen Dagblad vandaag. Oost-Europese bendes veroorzaken een enorme stijging van het aantal auto-inbraken in Nederland. Na een jarenlange daling worstelt de politie met de ongrijpbare criminelen, die professioneel en op grote schaal auto’s leegroven.

Golf autodieven uit Oost-Europa

De Oost-Europeanen hebben het voorzien op waardevolle navigatiesystemen, airbags, lichtmetalen velgen en katalysatoren. In sommige gevallen worden zelfs complete autostoelen uit wagens gehaald. De criminelen zetten meerdere kraken op één avond. De schade loopt in de vele tientallen miljoenen. Vooral de merken Volkswagen, Audi, Skoda en Seat zijn in trek.

(..)Guus Wesselink, directeur van Stichting Aanpak Voertuigencriminaliteit (AVc), moet er ook niet aan denken dat Nederland te boek blijft staan als vrijhaven voor bendes. AVc dringt daarom binnenkort bij minister Opstelten van Veiligheid en Justitie aan op een nieuwe, eenduidige aanpak voor politiekorpsen. Zodat er minder langs elkaar heen wordt gewerkt en opgedane kennis wordt gedeeld.

(Algemeen Dagblad, pag. 1 en 9)
 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
 
Twist over woekerpolis
(De Telegraaf, pag. 30)
 
Woekerpoliszaak SNS Reaal afgehandeld
(De Gelderlander, pag. 13; Algemeen Dagblad, pag. 29; Het Financieele Dagblad, pag. 15)
 
Pensioenbrief zegt bar weinig over werkelijke uitkering
(De Gelderlander, pag. 12)
 
Smit-pensioen voor de rechter
(De Telegraaf, pag. 29)
 
Bedrijven bezorgd over massaclaims
(Het Parool, pag. 21)
 
Verzet tegen EU-bemoeienis pensioen
(Staatscourant, pag. 1)
 

Reageer op dit artikel