nieuws

Geen nieuwe particuliere hypotheken meer bij Direktbank

Archief

Geldverstrekker Direktbank, onderdeel van ABN Amro, stopt per 1 januari met het sluiten van hypotheken voor nieuwe particuliere klanten. “Wij richten ons uitsluitend op klanten die al in de boeken staan.” Die groep kan nog tweede hypotheken sluiten en de lening verlengen bij het aflopen van de rentevaste periode.

Geen nieuwe particuliere hypotheken meer bij Direktbank

Binnen de ABN Amro Hypotheken Groep wordt Florius het enige loket voor het intermediair. "Met deze beslissing wordt voorkomen dat beide merken te veel doubleren." Direktbank Vastgoed Hypotheken blijft wel actief als geldgever voor commercieel vastgoed.
De voormalige Fortis-dochter was vorig jaar (inclusief onder meer de labels Alkmaar, Oosteroever en QenT) goed voor een particuliere productie van € 2,34 mld. Daarmee was Direktbank vlak achter Florius de zevende geldverstrekker van ons land. Dit jaar is de focus al minder op nieuwe klanten komen te liggen, waardoor de  productie al sterk is teruggelopen. De portefeuille van Direkbank is € 6,9 mld groot. Voor de 140 medewerkers heeft de wijziging geen gevolgen.

Reageer op dit artikel