nieuws

Fpoint viert tien jaar serviceabonnement

Archief

In de week waarin het serviceabonnement van assurantiekantoren hevig ter discussie staat, vierde Fpoint het tienjarig bestaan van zijn serviceabonnement.

 

Het intermediairbedrijf in Lelystad bedient 250 klanten op basis van zo’n abonnement. "Maar we hebben tien jaar praktijkervaring en door de uitvoering van het serviceabonnement geen discussie met de fiscus of toezichthouder DNB", aldus eigenaar Ab Flipse.

 

FPoint heeft in totaal 600 klanten in zijn bestand: 350 mensen zijn alleen digitaal via Fpoint verzekerd voor eenvoudige schadeverzekeringen. "We ontvangen over deze laatste groep doorloopprovisie van de verzekeraars." Volgens Flipse is er met drie werknemers niet veel ruimte voor uitbreiding van het klantenbestand. "Op jaarbasis werken we 3.500 uur, waarvan de helft declarabel is. Van deze uren besteden we er 500 aan onze abonnementshouders en blijven er op jaarbasis dus nog 1.250 declarabele uren over."

 

In 2000 presenteerde FPoint aan al zijn klanten een hybride verdienmodel, waarin diensten en verdiensten transparant werden gemaakt. Vorig jaar is het serviceabonnement aangepast, "waarbij een oplossing is gevonden voor de BTW-problematiek en tevens het probleem met de serviceverlening voor schadeverzekeringen is getackeld", aldus Flipse.

 

De eerste vijftig abonnees trakteerde Fpoint deze week op een uitgebreid buffet.

 

op pag. 27.

Reageer op dit artikel