nieuws

Ecabo gaat mbo’ers leren ‘integer’ te adviseren

Archief

Kenniscentrum Ecabo voor economisch-administratieve beroepen gaat de mbo-opleiding Banken & Verzekeringen aanpassen aan de nieuwe eisen voor advisering. “Er is vraag naar een nieuwe generatie medewerkers die integere adviezen geeft en niet alleen bezig is om omzet te draaien”, zegt Harald de Jong van Ecabo.

Ecabo gaat mbo’ers leren ‘integer’ te adviseren

Inmiddels is wettelijk vastgelegd dat mbo'ers met ingang van 2011 aan deze eisen moeten voldoen. "Een lastige vraag is natuurlijk hoe je het element 'integer advies' in de opleiding kunt verwerken", zegt De Jong. "Wij willen daarom verzekeraars, banken en intermediair inschakelen bij dit proces."
Een inventarisatie van Ecabo maakte duidelijk dat er bij deze doelgroep 2.356 potentiële stage- en opleidingplaatsen zijn. Ecabo signaleerde in 2009 6.000 vacatures in deze sector waarvan er 2.000 direct geschikt waren voor mbo-gediplomeerden. De vraag naar mbo'ers is nu al groter dan het aanbod en de verwachting is dat er vanaf 2014 tekorten gaan optreden, aldus De Jong. 
Gediplomeerde mbo'ers beschikken over de WFT-modules Basis, Consumptief Krediet en Schade. 

Reageer op dit artikel