nieuws

De Goudse verlaat Meetingpoint

Archief

Terwijl Meetingpoint melding maakt van toenemende mogelijkheden en sterk stijgende transactievolumes, heeft De Goudse het transactieplatform Mp4all de rug toegekeerd.

 

De middelgrote intermediairverzekeraar biedt zijn producten vanaf januari 2011 alleen nog via het eigen extranet Schade Online aan. Op hetzelfde moment zegt ook uitvaartverzekeraar Yarden Meetingpoint vaarwel. "Een stap terug voor het onafhankelijk intermediair", vindt Meetingpoint.

 

"Er wordt hiermee geen bijdrage geleverd in de keten tussen de verzekeraar en het intermediair, waardoor deze duurder wordt in plaats van goedkoper. Dat is geen goede ontwikkeling op het gebied van de ketenintegratie", zo spreekt Meetingpoint-directeur Reinier van der Heijden zich uit.

 

Drie procent

Meetingpoint meldt dat het aantal transacties dit jaar met bijna 75% groeit. Dat aantal zal de twee miljoen gaan overstijgen. "Hiermee realiseert Meetingpoint haar doelstelling: het substantieel verlagen van de kosten in de keten tussen intermediair en verzekeraar door gebruik van uniforme toepassingen en branchebrede standaards."

 

De uittreding van De Goudse en Yarden zal voor het aantal transacties via Mp4all niet veel gevolgen hebben, zegt Meetingpoint. "De transactievolumes van genoemde verzekeraars bedragen bij elkaar minder dan 3% van het totaal." De meeste transacties komen van de aandeelhouders ASR, NN, Reaal, Generali, Delta Lloyd en Aegon. Sinds kort is ook Achmea met enkele Avéro-producten op het platform aanwezig.

 

Kosten

De Goudse zegt nog steeds meerwaarde in een platform als Meetingpoint te zien, maar beëindigt het contract desondanks per 1 april 2011. "Met Schade Online hebben wij namelijk een eigen internetportaal dat qua ketenintegratie meer biedt dan Meetingpoint. Schade Online biedt een volledige ontsluiting van de back-office, waarmee zowel het intermediair als de verzekerde hun polis kunnen beheren", aldus directielid Peter Leermakers.

 

De Goudse vindt bovendien het verzekeringsaanbod van Meetingpoint (voornamelijk Schade particulier) niet aansluiten bij de eigen mkb-stategie. "Doordat het intermediair steeds vaker gebruik maakt van ons eigen extranet en steeds minder van Meetingpoint, wegen voor ons de baten niet meer op tegen de kosten."

 

Reageer op dit artikel