nieuws

De Friesland laat eigen risico gespreid betalen

Archief

De basisverzekering van De Friesland wordt komend jaar 8,3% duurder. De maandpremie komt uit op € 103,90 (95,90); daarmee blijft de premiestijging onder het gemiddelde van ruim 9% bij de maatschappijen die tot nu toe hun premies hebben bekendgemaakt. Het eigen risico kan met ingang van komend jaar in termijnen worden betaald.

De Friesland laat eigen risico gespreid betalen

Volgens De Friesland is de verhoging beperkt door de sterke financiële positie van de zorgverzekeraar. "Door te kiezen voor een vrijwillig eigen risico tot € 500 kunnen verzekerden hun premie nog fors terugbrengen tot € 78,90 per maand." Dat eigen risico (minimaal € 170) kan in 2011 voor het eerst gespreid worden betaald bij De Friesland. "Hiermee wordt voorkomen dat, zeker chronisch zieken, dit bedrag aan het begin van het jaar in een keer moeten ophoesten."
De aanvullende (tandarts)verzekeringen worden maximaal € 3 per maand duurder. De dekking is uitgebreid met onder meer de pil en de dekkingen voor fysiotherapie en alternatieve zorg zijn verruimd. De eigen bijdrage voor orthodontie is komen te vervallen.

Reageer op dit artikel