nieuws

Consument overschat eigen pensioenkennis

Archief

Volgens kennisplatform CentiQ overschatten Nederlanders hun eigen pensioenkennis. Het samenwerkingsverband van 40 organisaties wil daarom het pensioenbewustzijn gaan vergroten. Tegelijkertijd constateert TNS Nipo dat de kennis over de dekking van de eigen ziektekostenverzekering bij consumenten niet veel beter is.

Consument overschat eigen pensioenkennis

Het platform werkt aan een gezamenlijke aanpak om het pensioenbewustzijn te verbeteren, die begin komend jaar wordt bekendgemaakt. Twee van de drie Nederlanders hebben geen idee van hun pensioen en de mogelijkheden om extra pensioen op te bouwen, maar meer dan de helft zegt de inhoud van hun pensioenoverzicht goed te begrijpen. "De Nederlandse werknemer vertrouwt er nog steeds te vaak op dat het wel goed komt of legt de verantwoordelijkheid bij overheid en werkgever."
TNS Nipo vroeg Nederlanders in opdracht van Independer naar de dekking van hun zorgpolis. Daaruit blijkt dat 70% ten onrechte denkt dat fysiotherapie uit de basisverzekering wordt vergoed; 57% veronderstelt dat brillen in het basispakket zitten. Een derde gaat ervan uit dat huisartskosten onder het eigen risico vallen.

Reageer op dit artikel