nieuws

Commissie WFD: in optocht met spandoek naar ministerie

Archief

De Commissie WFD/WFT heeft de geplande protestdemonstratie tegen het provisieverbod verschoven van 5 naar 26 november. “Dan hebben wij iets meer tijd om deze actie goed voor bereiden”, zegt commissievoorzitter Edwin Herdink. De demonstratie zal duren van 13.30 tot 14.30 uur.

Commissie WFD: in optocht met spandoek naar ministerie

Herdink wil met de aanwezige actievoerders van het Plein naar het ministerie van Financiën wandelen om daar het plan van aanpak niet alleen te overhandigen aan de Vaste Kamercommissie van Financiën, maar ook aan Frans Weekers, de nieuwe staatssecretaris van Financiën. "Die is als voormalig lid van de kamercommissie goed op de hoogte van deze problematiek."
Herdink hoopt op een grote opkomst en wil daarom vóór de demonstratie nog met Adfiz, OVFD en Stefa in gesprek gaan om zoveel mogelijk mensen te mobiliseren. "Het zijn weliswaar allemaal kleine ondernemers, maar als het de boeren ooit gelukt is om met hun tractoren helemaal naar Brussel te rijden, dan moeten wij er toch in slagen om met z'n allen naar Den Haag te gaan."
De Commissie WFD/WFT heeft inmiddels zelf een 'leger'van 832 sympathisanten die zich op de website hebben aangemeld. "Het idee voor het spandoek ligt al klaar: het woord solidariteit in grote rode letters", aldus Herdink.

Reageer op dit artikel