nieuws

Cinjee weert acuut liquiditeitsprobleem af

Archief

“Wij zijn hier heel blij mee, ontzettend blij.” Zo reageren Mees en Marianne Cinjee op de overeenkomst die Cinjee Advies heeft bereikt met SAA. “We kunnen ons nu weer volledig richten op de frontoffice en dat is waar we goed in zijn.” Belangrijker nog is dat “de continuïteit van het bedrijf is gewaarborgd”. Een lening van SAA verkleint “een kortstondig liquiditeitsprobleem” bij het Sliedrechtse bedrijf.

Cinjee weert acuut liquiditeitsprobleem af

"We geven ze de ruimte om de komende maanden te overbruggen; we helpen ze de winter door", zo stelt SAA-directeur Ton Rombouts. "Op de lange termijn ziet het er geweldig uit", vult Mees Cinjee aan, verwijzend naar een nog vorige week opgestelde accountantsverklaring.
Die laat zien dat Cinjee in oktober voor € 650.000 aan portefeuilles heeft moeten verkopen om aan de lopende verplichtingen (onder meer ruim € 1 mln aan salarissen en aflossingen op gekochte portefeuilles) te kunnen voldoen. In de maanden november en december zullen leningen van SAA (twee keer € 250.000) die betalingen moeten waarborgen. Als de prognoses kloppen, wordt het geldprobleem vanaf februari snel kleiner en is de liquiditeit over een jaar tot zo'n € 4 mln opgelopen.
Cinjee verwacht de personeelskosten te gaan drukken door contracten niet te verlengen. Dit kan 20% tot 25% van de circa driehonderd personeelsleden hun baan gaan kosten. Verder wordt met verzekeraar ASR, die nog een rekening van € 1,9 mln heeft openstaan, deze week gesproken over een schikkingsvoorstel.

Reageer op dit artikel