nieuws

Cinjee bereikt akkoord met SAA

Archief

De volmachtverzekeraars ASR, Nationale-Nederlanden, Reaal en London dragen hun volmacht aan Cinjee Advies over aan SAA Nederland. Het Rotterdamse intermediairbedrijf gaat tevens de administratie uitvoeren van een reeks provinciale portefeuilles die Cinjee de laatste jaren heeft opgekocht. “SAA neemt niets over”, benadrukt SAA-directeur Ton Rombouts.

Cinjee bereikt akkoord met SAA

Cinjee zal aan tekencommissies en een zogeheten 'backoffice-fee' 35% van zijn inkomsten moeten afstaan aan SAA. Die verstrekt op zijn beurt een lening aan het Sliedrechtse familiebedrijf.
De portefeuilles die overgaan naar de backoffice van SAA omvatten zo'n € 25 mln tot € 30 mln aan premie: "ik schat zo'n kwart van de Cinjee-portefeuille", aldus Rombouts. De portefeuille van FDC Eindhoven maakt er deel van uit. "Het betreft vooral de wat grotere portefeuilles."
SAA neemt wellicht personeelsleden van Cinjee over, maar hoeveel en van welke afdelingen is nog niet duidelijk. "Het is allemaal erg snel gegaan", verklaart Rombouts. "Wij zijn nog niet in Sliedrecht geweest. Feit is dat we er wel een bulk werk bijkrijgen en daar zullen mensen voor nodig zijn."
SAA voegde eerder dit jaar al Maat Adviseurs, Finles en Bruns ten Brink aan zijn omvangrijke activiteiten toe.

Reageer op dit artikel