nieuws

Beloningskeuze gepasseerd station voor Financiën

Archief

Nog voor de Tweede Kamer zich donderdag buigt over het voorgestelde verbod op provisie voor complexe producten is er voor het ministerie van Financiën geen sprake meer van dat financieel adviseurs zelf kunnen kiezen of zij worden beloond op basis van provisie of fee. Dat liet Klaas Knot, directeur Financiële Markten bij het ministerie, woensdag weten tijdens een debat op de Verzekeringsbranchedag.

Beloningskeuze gepasseerd station voor Financiën

Op het evenement traden Adriaan Frijters (NN), Bob Veldhuis (Adfiz), Kalo Bagijn (Brand New Day), Gerjoke Wilmink (Nibud) en advocaat Sjoerd Meijer (Nauta Dutilh) samen met Knot in het verbale strijdperk. Zij debatteerden onder meer over de stelling dat de invoering van het uurtarief voor het intermediair een uitgelezen kans is om zijn toegevoegde waarde te bewijzen in de advisering over complexe producten.
Opmerkingen van provisie-aanhangers uit de zaal beantwoordde dagvoorzitter Jort Kelder met de mededeling: "U voert een achterhoedegevecht". Hij vroeg Knot vervolgens die stelling te bevestigen. "De keuze tussen provisie en uurtarief is in mijn ogen een gepasseerd station", liet Knot daarop weten. De Tweede Kamer buigt zich donderdag over het voorgestelde provisieverbod.
In het kader van schadeverzekeringen vroeg Meijer zich verder af of het privaatrechtelijk houdbaar is om schadeprovisies buiten de transparantie-eisen te houden, zoals Adfiz bepleit.

Reageer op dit artikel