nieuws

Belang Rabobank in Achmea terug naar 29%

Archief

Rabobank brengt zijn aandelenbelang in verzekeringsreus Achmea (Eureko) terug van 39% naar 29%. Op hetzelfde moment zeggen de bank en de verzekeraar hun samenwerking op commercieel gebied te zullen intensiveren. “Het is belangrijk dat wij onze klanten alle financiële diensten aan kunnen bieden, ook op het gebied van verzekeringen”, aldus Rabobank.

Belang Rabobank in Achmea terug naar 29%

"Ons dochterbedrijf Interpolis speelt als huismerk van Rabobank een belangrijke rol binnen het commerciële partnerschap en zal dat ook in de toekomst blijven doen", zegt Willem van Duin, voorzitter van de raad van bestuur van Eureko. "Zo werken we momenteel aan de verdere integratie van processen en worden vanuit Interpolis vernieuwende en toegankelijke producten en diensten voor onze klanten ontwikkeld."
De twee partners noemen hun nieuwe strategische samenwerkingsovereenkomst "de bekrachtiging van een jarenlange vruchtbare samenwerking tussen twee coöperatieve financiële dienstverleners". De verlaging van het aandelenbelang van Rabobank naar 29% vloeit vooruit uit nieuwe kapitaalregels voor banken. Er zullen aandelen worden verkocht aan Vereniging Achmea (wiens belang naar 65% gaat), Eureko zal aandelen inkopen en het belang van Rabobank verwatert door de fusie van Vereniging Achmea met Coöperatie De Friesland Zorgverzekeraar.
In de oude, uit 2005 daterende overeenkomst was de intentie tot een fusie tussen Rabobank en Eureko opgenomen. Daar zien beide concerns vanaf.

Reageer op dit artikel