nieuws

Assurantiebelasting in 2015 weer ietsje lager

Archief

In een vierde nota van wijziging heeft het ministerie van Financiën aangekondigd de assurantiebelasting op 1 januari 2015 weer met 0,2% te verlagen naar 9,5%. Daarmee krijgt de extra verhoging een tijdelijk karakter, zo stelt het ministerie.

Assurantiebelasting in 2015 weer ietsje lager

Vrijdag kondigde staatssecretaris Frans Weekers aan dat de geplande verhoging van de assurantiebelasting van 7,5% naar 9,5% niet per 1 januari aanstaande van kracht wordt. De verhoging is op verzoek van de verzekeraars, wegens uitvoeringsproblemen, uitgesteld tot 1 maart 2011. Om die reden wordt het tarief met 0,2% verhoogd tot 9,7%. Die extra verhoging wordt een kleine vier jaar later dus weer ongedaan gemaakt.

Voorstellen tot verdere verhoging raadde Weekers al eerder af; een meerderheid in de Tweede Kamer steunde hem daar woensdag in en blijft voor een hoger btw-tarief voor podiumkunsten.

Reageer op dit artikel