nieuws

ASR draagt portefeuille BCB over aan International Assets

Archief

ASR heeft de portefeuille van het begin dit jaar failliet gegegane Bureau Cees Boeren (BCB) overgedragen aan International Assets Masterplanning in Baarn.   "In feite waren wij al bijna een jaar geleden rond met ASR, maar alle perikelen rond de bij de overdracht zoekgeraakte administratie van BCB gooiden roet in het eten", zegt directeur/eigenaar Henk […]

ASR heeft de portefeuille van het begin dit jaar failliet gegegane Bureau Cees Boeren (BCB) overgedragen aan International Assets Masterplanning in Baarn.
 
"In feite waren wij al bijna een jaar geleden rond met ASR, maar alle perikelen rond de bij de overdracht zoekgeraakte administratie van BCB gooiden roet in het eten", zegt directeur/eigenaar Henk Dubbeld van International Assets.
 
"Wij zijn nu bezig om de lappendeken van producten van BCB enigszins te rangschikken. Cees Boeren heeft, net als wij, veel klanten uit Het Gooi onder wie ook een aantal bekende en vermogende Nederlanders. Een groot deel van duizend klanten heeft hypotheken van rond de € 600.000 à 700.000 lopen", zegt Dubbeld. " In totaal omvat deze portefeuille zo'n € 400 à 500 mln aan hypotheekgelden."
 
Tiende in vermogensbeheer
 
"ASR heeft onder meer voor ons gekozen omdat wij qua aanpak en klantengroep vergelijkbaar zijn met BCB", zegt Dubbeld. "Ook wij zijn sterk in vermogensbeheer en behoren in onze sector tot de tien grootste bedrijven in Nederland, denk ik." International Assets Planning heeft inmiddels met Erica Becker en Harro Morren twee ex-BCB-medewerkers in dienst. Over de turbulente gebeurtenissen bij BCB tijdens het afgelopen jaar heeft Dubbeld geen mening. "Maar het komt natuurlijk niet sterk over als je als Hilversums bedrijf je handel over doet aan een obscuur kantoor in Leeuwarden."

Reageer op dit artikel