nieuws

Arag verbindt zich aan voetbalscheidsrechters

Archief

Arag wordt vanaf 1 januari ‘official partner’ van de KNVB-scheidsrechters betaald voetbal. Het sponsorcontract kent een looptijd van drie jaar. “Samen met de KNVB wil Arag werken aan het bevorderen van fair play”, zo luidt de motivatie.

Arag verbindt zich aan voetbalscheidsrechters

Directievoorzitter Marc van Erven voegt daaraan toe dat "voetbal natuurlijk miljoenen mensen aanspreekt en daar willen wij onze naam graag aan verbinden". De link tussen scheidsrechters en de juridische diensten van Arag is evident, vindt de rechtsbijstandverzekeraar. "Scheidsrechters passen de spelregels toe, zorgen voor fair play en het voorkómen en oplossen van conflicten op het veld. Voor een groot gedeelte komt dit overeen met wat wij in onze juridische dienstverlening doen. Ook onze juristen moeten snel de situatie beoordelen, de regels kennen en toepassen en vervolgens beslissingen durven nemen. Ook wij willen graag problemen voorkómen en helpen oplossen. Wij streven naar een juridisch fair play."

Concurrent DAS is ook aanwezig in het voetbal: die naam prijkt dit seizoen op de achterzijde van de shirts van FC Groningen. Arag is al een tiental jaar als sponsor verbonden aan Willem II.

Reageer op dit artikel