nieuws

Adfiz: twijfels bij tempoversnelling provisieverbod

Archief

Hoewel de uitkomst van het Tweede Kamerdebat grotendeels in lijn is met de eigen beloningsvisie, heeft intermediairorganisatie Adfiz twijfels bij de tempoversnelling die de Kamer bepleit. Ook is Adfiz verbaasd dat er in het debat niet gesproken is over deskundigheids- en vakbekwaamheidseisen. Eisen die volgens de organisatie van belang zijn voor de noodzakelijke cultuurverandering rond het provisieverbod.

Adfiz: twijfels bij tempoversnelling provisieverbod

"Zelf leggen wij op dit moment de laatste hand aan een document met onze opvattingen over een herziening van het deskundigheids- en vakbekwaamheidsbouwwerk", aldus Adfiz.
De intermediairorganisatie geeft ook een overzicht van de overeenkomsten en verschillen tussen de mening van de Kamer en de visie van Adfiz. Zo is de organisatie het met de Kamer eens dat provisie moet zijn toegestaan voor schade- en zorgverzekeringen, maar nadrukkelijk niet met de wens dat de regelgeving zo flexibel moet zijn, dat er bij misstanden eenvoudig een provisieverbod is in te stellen.
Overeenstemming is er verder over serviceabonnementen van intermediairs met daarin belangenbehartiging voor de klant zonder een zware verzekeraarsvergunning.
"De minister gaat nu overleggen met DNB over een praktische oplossing die het mogelijk maakt dat het intermediair serviceabonnementen kan voeren zonder dat daarvoor een zware verzekeraarsvergunning is vereist", aldus Adfiz.

Reageer op dit artikel