nieuws

ABN en ING boeren goed op hypotheekmarkt

Archief

ABN Amro en ING zijn de grote winnaars op de hypotheekmarkt. De twee banken hebben het afgelopen kwartaal hun marktaandeel gestaag zien groeien. SNS en Rabobank zagen daarentegen een teruggang. Dat blijkt uit de nieuwste kwartaalcijfers die IG&H Consulting & Interim heeft verstrekt aan De Financiële Telegraaf.

ABN en ING boeren goed op hypotheekmarkt

Volgens het onderzoek is in het derde kwartaal sprake van verder herstel van de hypotheekmarkt. Tot en met september is de hypotheekmarkt goed voor € 47,6 miljard, € 0,2 miljard meer dan in 2009. Als deze trend zich voortzet, zal de hypotheekmarkt dit jaar net boven de € 65 miljard uitkomen. Het aantal verkochte hypotheken blijft overigens wel achter ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Uit de cijfers blijkt dat ABN kwartaal op kwartaal een groei boekt van gemiddeld 25%. Volgens deskundige Matthijs Mons van IG&H wordt dit mede veroorzaakt door de fusie tussen ABN Amro groep en Fortis groep. "Deze begint goed zichtbaar te worden binnen de hypotheekmarkt. Fortis ziet hierdoor de productie bijna volledig opdrogen", zo blijkt uit het rapport.
Verder profiteert ook ING van de licht aantrekkende hypotheekmarkt. Dankzij goede prestaties van de labels Nationale Nederlanden, Westland Utrecht en ING Bank heeft het zijn marktaandeel in het derde kwartaal met enkele procentpunten zien stijgen.
SNS heeft juist te maken met een teruggang. Het heeft het afgelopen kwartaal eenderde van het marktaandeel ingeleverd. Een andere belangrijke daler is Rabobank, dat levert ruim 1 procentpunt aan marktaandeel in.

Reageer op dit artikel