nieuws

Zorg TV wint ONVZ-prijs

Archief

John Rietman uit Venray is winnaar geworden van ‘Het Beste Zorgidee van 2010’. Het door hem ingezonden idee Zorg TV is bedoeld voor cliënten in de thuiszorg. Zij kunnen de televisie aanzetten en middels een softwareprogramma een sociaal praatje maken met iemand van de thuiszorgorganisatie, een vrijwilliger of een andere oudere. Rietman ontving vandaag van juryvoorzitter Erno Kleijnenberg (ONVZ) en dagvoorzitter Jeroen Smit de prijs van € 10.000.

De jury liet zich in haar keuze voor de winnaar adviseren door meer dan 1.400 stemmen van bezoekers op de website www.hetbestezorgidee.nl. Juryvoorzitter Kleijnenberg (rechts op de foto): "Het idee van John Rietman sluit aan bij het streven om ouderen zo lang mogelijk in de eigen leefomgeving te laten wonen, terwijl voorkomen wordt dat mensen in een sociaal isolement raken. De realisatie van Zorg TV kan op veel plaatsen in Nederland op relatief eenvoudige wijze plaatsvinden. Daarnaast zijn de kosten van het project beperkt vanwege de mogelijke inzet van vrijwilligers." Samen met John Rietman (midden) bespreekt ONVZ hoe dit idee verder kan worden uitgewerkt.

Reageer op dit artikel