nieuws

Ziekenhuizen vrezen CZ-lijst

Archief

Ziekenhuizen hebben de afgelopen week ‘alles uit de kast gehaald’ om een betere beoordeling te krijgen op de lijst die verzekeraar CZ vandaag publiceert. De definitieve lijst is daardoor flink veranderd ten opzichte van de lijst die CZ eerder wilde publiceren. Dat zegt bestuursvoorzitter Wim van der Meeren van CZ in een gesprek met Het Financieele Dagblad.

Ziekenhuizen vrezen CZ-lijst

De verzekeraar heeft eind september aangekondigd alle ziekenhuizen te beoordelen op hun prestaties bij borstkankeroperaties. Ziekenhuizen Ziekenhuizen die onvoldoende presteren, wil CZ niet langer contracteren.
De lijst, die vandaag met naam en toenaam wordt gepubliceerd, heeft de afgelopen weken geleid tot een storm van kritiek. Ziekenhuizen en medisch specialisten vinden dat CZ onnodig onrust zaait onder patiënten en dat het belangrijkste CZ-criterium — het aantal keren per jaar dat een ziekenhuis de operatie doet — een veel te grof instrument is. Via een kort geding heeft een aantal ziekenhuizen geprobeerd de publicatie tegen te houden. Een week geleden besliste de rechter dat CZ het recht had tot publicatie.

(Het Financieele Dagblad, pag. 3)

 

 

Lees ook:

 

Zorgverzekeraar beschouwt verbetering van zorg in ziekenhuizen als heilige missie

(Het Financieele Dagblad, pag. 3)

 

Macht van verzekeraars in zorg groeit

(De Gelderlander, pag. 5)

 

Ook Achmea wil ziekenhuizen selecteren

(De Telegraaf, pag. 22)

 

Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:

 

Onderzoek Easy Life op losse schroeven

(De Gelderlander, pag. 15)

 

Stilleggen gedwongen verkopen dreigt huizenmarkt VS te raken

(Het Financieele Dagblad, pag. 7)

Reageer op dit artikel