nieuws

Voogd & Voogd met ASN zelf ook actief in schadesturing

Archief

Andere schadeketens vrezen voor prijzenoorlog

 

Volmachtbedrijf Voogd & Voogd is een samenwerking aangegaan met schadeketen ASN voor autoschadesturing.

 

Volgens directeur Michael de Nijs is dat om "in het belang van klanten en verzekeraars meer regie te houden op het schadeproces", meldt vakblad Automotive. ASN, met meer dan 50 franchisenemers, komt als voorkeursleverancier op de groene kaart te staan en op de V&V-website Mijnschadehersteller.nl.

 

Voogd & Voogd is gevolmachtigde voor negentien verzekeraars, met een schadevolume van ongeveer 90.000 schades per jaar.

 

Klanten die via Voogd & Voogd zijn verzekerd bij maatschappijen die zelf ook aan schadesturing doen, kunnen kiezen tussen een ASN-hersteller of een garage uit het herstelnetwerk van hun verzekeraar, zoals Topherstel, Schadegarant of Achmea Schadeservice. "Maar er zijn bijvoorbeeld ook verzekeraars zonder eigen schadenetwerk; op de geboden kwaliteit en schadelast van die partijen hadden we tot nu toe geen grip", aldus De Nijs.

 

ASN zou Voogd & Voogd een uurtarief hebben geboden van _ 52, waar het branchegemiddelde _ 60 bedraagt. Diverse schadeketens en herstelbedrijven hebben hierop verontwaardigd gereageerd, omdat zij vrezen voor de gevolgen van een prijzenoorlog. In het contract met ASN is verder een gemiddeld schadebedrag per jaar afgesproken, plus een maximale schadehoogte.

 

Brief

Stichting Schadegarant heeft naar aanleiding van de overeenkomst een brief naar de ASN-leden in haar netwerk gestuurd, waarin zij vraagt om Schadegarant-schades voortaan onder dezelfde voorwaarden te herstellen. Directeur Johan Schoonhoven: "Wij verwachten dat de ASN-leden in de nu lopende tariefofferteprocedure onder dezelfde condities offreren aan Schadegarant. Doen ze dat niet, dan is het niet ondenkbaar dat wij geen samenwerking met de individuele bedrijven aangaan in 2011."

 

op de geboden kwaliteit en schadelast van die partijen hadden we tot nu toe geen grip."

Reageer op dit artikel