nieuws

Verzekeringsfraude draait uit op moord

Archief

Verzekeringsfraude draait uit op moord

De rechtbank in Den Bosch heeft twee mannen van 22 jaar en 21 jaar uit Venlo en Nistelrode veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf jaar en tien jaar wegens het medeplegen van moord. De rechtbank acht bewezen dat de mannen op 1 oktober 2009 opzettelijk een aanrijding veroorzaakten in Erp om Centraal Beheer te tillen. Hierbij kwam een medewerker van TNT Post om het leven.

Volgens de rechtbank staat vast dat de 22-jarige achter het stuur zat van een auto die stilstond in een zijstraat. Zodra de 21-jarige -die met een telefoon in de hand bij de hoofdrijbaan stond- dat aangaf, reed hij de hoofdweg op om te proberen een aanrijding te veroorzaken met een aankomende auto. Gelet op alle feiten en omstandigheden concludeert de rechtbank dat de mannen zo probeerden verzekeringspenningen te innen. Volgens de rechtbank handelden de mannen met voorbedachte raad en is er sprake van moord omdat ze de aanmerkelijke kans dat iemand om het leven zou komen op de koop toe namen. De 22-jarige probeerde driemaal voor de fatale aanrijding al een auto aan te rijden.

Reageer op dit artikel