nieuws

Verzekeringen te ingewikkeld voor jongeren

Archief

Jongeren geven gemiddeld ongeveer 10% van hun budget uit aan verzekeringen. De meesten vinden verzekeringen te ingewikkeld. Het merendeel is er echter wel van overtuigd dat verzekeringen noodzakelijk zijn en denkt dat het geen weggegooid geld is. Dat zijn enkele conclusies uit een onderzoek van MTV Networks onder een groep van 550 jongeren tussen 16 en 25 jaar.

Verzekeringen te ingewikkeld voor jongeren

Veel jongeren vinden dat iemand eens uitleg zou moeten geven of dat iemand alle verzekeringen voor hen zou moeten regelen. De belangrijkste barrières om verzekeringen te sluiten zijn dat jongeren zichzelf nog te jong vinden of geen huis en andere verantwoordelijkheden hebben. Jongeren die al wel alleen wonen, noemen als voornaamste barrière dat ze niet weten wat een bepaalde verzekering voor hen kan betekenen. Ze steunen veel op hun ouders en beschouwen hen als de beste verzekering bij eventuele problemen.
Jongeren geven aan dat zij bij voorkeur online en via reclame op tv informatie over financiële middelen ontvangen. Websites van verzekeraars, specifieke websites over verzekeringen, algemene websites over geldzaken en prijsvergelijkingssites zijn de belangrijkste informatiekanalen. Brochures zijn een belangrijk 'offline' kanaal.

Reageer op dit artikel