nieuws

Verzekeraars weten de mazen al te vinden

Archief

De verzekeringswereld ligt niet wakker van het provisieverbod van minister Jan Kees de Jager. Sluiproutes zijn al uitgestippeld. Tussenpersonen, banken en verzekeraars staan aan de vooravond van een revolutie. Minister Jan Kees de Jager van Financiën wil alle provisies op hypotheken, levensverzekeringen en pensioenen verbieden.

Verzekeraars weten de mazen al te vinden

Doel: een gezonde, transparante markt waarin tussenpersonen adviseren in het belang van de klant. Bonusprovisie – door de aanbieder betaald aan de tussenpersoon – is al verboden. Omdat de verzekeraars en tussenpersonen graag hun belabberde imago willen oppoetsen, juichen ze het provisieverbod publiekelijk toe. Ze gaan akkoord met een model waarin consumenten per uur betalen voor advies of een vast bedrag neerleggen. Ondertussen hebben ze al vier sluiproutes gevonden om het provisieverbod te omzeilen.

(De Pers, pag. 3)

 

 Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:

  

'Hogere hypotheek voor energiezuinig huis'

(Trouw, pag. 13; De Gelderlander, pag. 13; Het Financieele Dagblad, pag. 4)

 

Werkstraf voor fraude hypotheek

(De Gelderlander, pag. 31)

 

Zoektocht naar nieuw stelsel pensioenrechten

(De Gelderlander, pag. 13)

 

Easy Life-klanten fout met renteaftrek

(De Gelderlander, pag. 13)

 

'Politie dupe van hervorming levensloop'

(De Telegraaf, pag. 33)

 

De onvermijdelijke pensioenrevolutie

(NRC Handelsblad, pag. 17)

Reageer op dit artikel